domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

Službena stranica Općine Domaljevac-Šamac ponovo redizajnirana

0 1.936

Iako je formiranjem nove vlasti u Domaljevcu promijenjena i službena web stranica Općine ona nije izdržala dugo. Ovih dana je svjetlo dana ugledala potpuno nova redizajnirana stranica koja se odaziva na ime Nova općinska web stranica.

- Postavite ovdje svoj oglas -

Razveselila me vijest o novoj web stranici. Malo profesionalne deformacije, malo želje da Općina konačno napravi jednu dobru web stranicu, razlozi su zašto se veselim svakom novom web uratku.

Možda sam malo razočaran što sadržajno gotovo nema ničega novog. Stare rubrike i stari sadržaj prenjeti su u novo ruho i sa istih pozicija nastavlja se dalje. Jedina vidljiva promjena je uvođenje rubrike e-Dijaspora. Ne znam možda ih ima još, ali ovako na prvu gumb e-Dijaspora sa ikonom nekadašnjeg Internet Explorera jasno se uoči pri vrhu stranice. Što se sa tom rubrikom željelo pstići najbolje da se sami uvjerite posjetom dotičnom linku. Hoće li funkcionirati i hoće li naići na odziv dijaspore pokazat će vrijeme koje je pred nama.

Mišljenja sam da će izgled nove web stranice Općine podijeliti posjetitelje. Jednima će se svidjeti, dok drugima baš i ne. Osobno da dam ocjenu prokomentiralo bi se da sam subjektivan. Zato neću ulaziti u detalje, nego ću samo reći da sam očekivao više. Ipak je riječ o novom dizajnu, pa kad se već radi nešto novo moglo se uraditi primjerenije. No i ovo će poslužiti. Bitan je sadržaj, a dizajn će ionako proći.

Iskreno, na stranici sam očekivao nekoliko bannera na druge web stranice s područja općine. Nema ih, izuzev 2 mini bannera na službene stranice Skupštine i Vlade Županije Posavske. No, možda je i bolje tako, neki link bi sigurno zaboravili pa bi time stvorili negodovanje i ljutnju vlasnika stranica.

Prethodna web stranica nije nestala. Valjda barem za sada. Ne vjerujem da će ovako ostati dugotrajno. Porođajne muke se očekivane, ali od toga ništa više.

A kako doći do stare stranice? Lako, ali pomalo čudno. Stara stranica je na linku https://domaljevac.ba/novo/

Dok jedno prelazno rješenje koje valjda nije uspjelo imamo ovdje https://domaljevac.ba/nova/

Raduje me štogod se lijepo napravi i podržavam svakoga tko će napraviti korak naprijed. Želim Općini da im stranica funkcionira u punom svjetlu. Da ista bude korisna svim građanima kako na Općini tako i u dijaspori.

Za sada prolazna ocjena.

(Ovaj tekst je revidiran tjedan dana nakon objavljivanja. Izvršene su ispravke originalnog teksta budući da je predmetna stranica dorađena i da su uočene manjkavosti korigirane, sukladno tomu korigiran je i ovaj tekst.)

Perica Dujmenović za domaljevac-samac.com

 

- Postavite ovdje svoj oglas -

Učitavanje...