domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

ORAŠJE: Pripreme za filmski festival “Dani hrvatskog filma Ivo Gregurević”

0 1.446

U Orašju je jučer (06.01.) održana sjednica organizacijskog odbora „Dani hrvatskog filma Ivo Gregurević“.

- Postavite ovdje svoj oglas -

Na sjednici su uz dr. Dragana Čovića, predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, bili predsjednik FBiH Marinko Čavara, ministrica kulture i sporta FBiH Zora Dujmović, ministar pravde FBiH Mato Jozić, Mijo Marić predsjednik Hrvatske matice iseljenika, konzul RH u BiH Ivan Bandić, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa ŽP Ana Andrić, predsjednik Organizacijskog odbora Iljo Benković, načelnik općine Orašje Stanko Vincetić, te članovi Odbora Marijan Klaić i Ivo Vincetić, kao i predstavnici MZ Donja Mahala. Organizacijski odbor je započeo s pripremama za jubilarne 25. „Dane hrvatskog filma Ivo Gregurević“ koji će se ove godine održavati od 4.-11. rujna.

U znak zahvalnosti za svu potporu ovom projektu, članovi organizacijskog odbora dodijelili su zahvalnice dr. Draganu Čoviću, kao i svima koji su pomogli u realizaciji prošlogodišnjeg filmskog festivala u Orašju.

Ivina velika kulturna ostavština koju je ostavio Posavini, ali i svima u BiH, darujući nam veliki filmski festival, zadužio je sve da djelo „Dana hrvatskog filma Ivo Gregurević“, nastavi uspješno živjeti i disati svoju posebnost, poručili su iz Organizacijskog odbora.

Poslije sjednice članovi Organizacijskog odbora položili su vijence i zapalili svijeće na grobu Ive Gregurevića gdje je postavljana njegova bista.

Preuzeto sa: zupanijaposavska.ba

- Postavite ovdje svoj oglas -

Učitavanje...