domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

Krenuli smo, pridružite nam se…!

0 2.035

Poštovani građani općine Domaljevac-Šamac s Novom godinom krenuo je i novi portal kojeg primarno zovemo portal općine Domaljevac-Šamac. Ne misli se na Općinu kao organ javne uprave nego teritorij koji pokriva općina Domaljevac-Šamac. Sekundarno naš portal će pokrivati i šire područje sadašnje općine Domaljevac-Šamac. Poglavito su nam u fokusu zanimanja za događaje u susjednim općinama kao i teme koje su od interesa za stanovništvo općine Domaljevac-Šamac bez obzira na zemljopisno područje i otkuda nam informacije dolazile.

- Postavite ovdje svoj oglas -

Otvorili smo poseban odjeljak za našu Dijasporu (velikim početnim slovom s namjerom). Nadamo se da će dijaspora naći zanimanje i interes da njima važne informacije podijelimo s našim čitateljima i da će joj ovaj portal biti oslonac i poveznica sa zavičajem. Ako ništa dijaspora će imati prigodu. Hoće li ju iskoristiti u velikoj mjeri ovisit će o njima samima, našim ljudima iz dijaspore. Portal će biti otvoren i svakomu će pružiti podjednake šanse.

Prije svega treba istaknuti da ovo nije službeni portal općine Domaljevac-Šamac niti je naš portal službeno glasilo bilo koje institucije, društva ili političke organizacije. Portal je od naroda i za narod ili kako bi se u Bosni još reklo, od raje i za raju.

Sami ga uređujemo i politika se neće moći miješati u uređivački program i strukturu sadržaja na portalu. Barem ne izravno. S tim da očekujemo suradnju sa svima, na dobrobit svih.

Dakako portal neće biti usmjeren protiv politike i svi politički subjekti moći će pružati informacije javnosti preko ovog portala. Osim političkih subjekata portal je otvoren za sve druge subjekte društvenog života. Za klubove, udruge, gospodarske subjekte, ali i pojedince.

Hvala Bogu neće nedostajati ni kritičkih tekstova od kojih nitko neće biti pošteđen. Argumenti će biti naša snaga i institut argumentacije bit će nam temeljni postulat.

Svatko tko bude prozvan ili se tako bude osjećao moći će argumentirano braniti svoj stav i svatko će imati prigodu pokazati i dokazati svoju stranu priče. Mi ćemo bit na strani istine i pravde, pa sad kako se komu zalomi.

Autor teksta na ovom portalu možete biti i vi. Ako imate tekst koji će biti od šireg interesa za zajednicu, aferim, vrata su vam otvorena. S tim da će svaki tekst objavljen na ovom portalu morati zadovoljiti očekivane kriterije po pitanju kvalitete teksta, važnosti i kulture dijaloga i pisane javne riječi koji će se prožimati u tekstovima.

Možete slati vaše fotografije, priče, pjesme, kolumne razne tematike i sve što vam padne na pamet, a smatrate da zavrjeđuje pozornost naših čitatelja. Dakle, sve što smatrate da će biti zanimljivo širem krugu naših posjetitelja.

Jedino što je važno istaknuti ogleda se u pravilu da svaki autor odgovara osobo za objavljen sadržaj, bez obzira na vrstu sadržaja. Same tekstove moći ćemo na vaš zahtjev objavljivati i pod pseudonimom, ali stvarni podaci o autoru moraju biti dostupni redakciji.

U slučaju bilo kakvog pravnog spora i pritužbi na naš portal apsolutnu odgovornost na sebe preuzimaju isključivo autori tekstova. Portal se ograđuje od neprimjerenih navoda i komentara koji se objave na našem portalu. Sve neuljuđene i neprimjerene tekstove brisat ćemo na zahtjev ili po vlastitoj prosudbi. Ali ne možemo jamčiti da se neprimjeren sadržaj neće potkrasti negdje na portalu.

Portal će objavljivati i sadržaje iz drugih izvora. Napominjemo da odgovornost za takve tekstove preuzimaju autori i medijske kuće gdje su tekstovi izvorno objavljeni. Ali o svemu više u impressumu koji je u pripremi i kojeg ćemo blagovremeno objaviti.

Znamo da sve zanima tko stoji iza portala i čiji je portal. Tako je uvijek bio kod nas. Ljude uvijek više zanima tko je napisao nego što je napisano. Pa tako će sigurno sve zanimati čiji je portal, a ne što se nalazi na našem portalu. Naravno i tu informaciju ćemo objaviti u rubrici Impressum, pa uživajte, ako već ne nailazite na sadržaj koji će vas više zanimati.

A kada je riječ o sadržaju mora se napomenuti da ovaj početni sadržaj nije naše autorsko djelo nego smo ga posudili sa nekoliko bivših portala koji su s vremenom egzistirali na području naše općine. Riječ je o tekstovima preuzetih iz arhiva nekadašnjeg portala domaljevac.com i portala bazik.info. Oba portala su završila sa aktivnim radom i nema ih više. Ali smo od njih posudili nekoliko tekstova o Baziku, Grebnicama i Domaljevcu. Tek toliko da ne krenemo od nule. Na tim ili nekim drugim portalima bilo je još zanimljivog sadržaja. Većinu tog sadržaja pregazio je zub vremena i tekstovi nisu više aktualni. Možda nije ni većina ovih tekstova koji su objavljeni ovdje, ali od nečega smo morali krenuti.

Zato će ovaj portal biti prigoda da postavimo novi sadržaj, da malo oživimo naš internetski prostor. Iako nas je sve manje i manje, pa tako i internet stranica posvećenih zavičaju to nije razlog da se predamo u cijelosti. Zato je i ovaj portal tu. Upotpunit će naše Internet nebo i nadamo se biti zanimljivo štivo za sve naše sumještane bez obzira gdje trenutno živjeli.

Držimo da je prostor Županije Posavske izrazito slabo medijski pokriven i da još jedan Internet portal neće biti na odmet nikomu. Naš portal neće nikomu biti konkurencija, jer praktično konkurencije nema. Ne zato što želimo nametnuti nekakvu konkurentnost nego zato što je medijski prostor prazan.

Hoćemo li uspjeti u svojoj nakani da ovaj portal zaživi uvelike ovisi o vama koji imate ponešto javno za reći, a nemate gdje objaviti. Facebook i druge društvene mrežu jesu plodno tlo, ali to je ipak drukčiji format koji uz sve svoje vrline ima i sve svoje mane. Jedan ovakav portal sigurno će biti osvježene za sve nas. Pa gurat ćemo sve dok postoji interes za njim ili dok se ne premorimo. Ili dok nas netko ne zabrani jer svako drugo mišljenje na ovim prostorima nikad nije bilo popularno. Jednom valjda i tomu mora doći kraj. Tko preživi pričat će.

Redakcija portala domaljevac-samac.com

- Postavite ovdje svoj oglas -

Učitavanje...