domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

Usvojen proračun za 2020. godinu

0 130

U ponedjeljak, 30. prosinca 2019. godine, održana je 23. redovna sjednica Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac. Glavna točka sjednice bila je Prijedlog Proračuna općine Domaljevac-Šamac za 2020. godinu u iznosu od 3.690.000,00 KM. Nakon što je općinski načelnik obrazložio proračun nazočni vijećnici su isti jednoglasno usvojili.

- Postavite ovdje svoj oglas -

Iz dokumenta je vidljivo kako je Proračun značajno povećan za 2020. godinu u odnosu na prethodne godine prvenstveno za sredstva namijenjena infrastrukturnim investicijama.  Najznačajnije proračunske stavke se odnose na financijska sredstva koja će biti utrošena za dovršetak izgradnje vodotornja Domaljevac i izgradnju vodovodne mreže. Također se planiraju sredstva za nabavku vozila za prikupljanje i odvoz komunalnog otpada te izrada prostornog i urbanističkog plana općine Domaljevac-Šamac.

Značajan dio sredstava za kapitalne infrastrukturne investicije već je osiguran kroz različite projekte u ovoj godini. Na nama je da u 2020. godini nastavimo s odgovornim radom kako bi smo ostvarili zacrtane planove, istaknuo je općinski načelnik Stjepan Piljic.

Vijećnici su jednoglasno usvojili i Odluku o izvršavanju Proračuna općine Domaljevac-Šamac za 2020. godinu kojom je uređeno upravljanje prihodima i izdacima Proračuna te prava i obveze korisnika proračunskih sredstava.

Proračun općine Domaljevac-Šamac bit će objavljen u Službenom glasilu, kao i na općinskoj internet stranici.

Tekst preuzet sa domaljevac.ba

- Postavite ovdje svoj oglas -