domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

VIDEO: Župna crkva u Grebnicama

Snimak iz zraka

0 2.241

Danas je svjetlo dana ugledao i video objavljen na YouTube kanalu koji prikazuje grebničku crkvu snimljenu dronom.

- Postavite ovdje svoj oglas -

Nemamo često prigodu vidjeti mnoga mjesta koja posjećujemo iz jedne sasvim druge perspektive. Ovaj put došli smo do video uratka na kojem je prikazan župna crkva u Grebnicama. Pogled iz visine na crkvu, crkveno dvorište i okoliš na osebujan način dočarava ljeputu ravnice i produkte ljudskog rada.

Bilo da se radi o poljoprivrednoj djelatnosti ili o građevinama uvijek je lijepo vidjeti sve u novom svjetlu iz nekog sasvim drugog kuta koji nama ljudima nije prirodan.

Iako snimak tehnički nije savršen stanovnicima Grebnica i Bazika njihova crkva zajedno sa okolišom zacijelo pedstavlja poseban vizualni ugođaj. Brojni vjernici koji svake nedjelje nazoče svetoj misi poznaju crkvu i okoliš iz svoje, ljudske, perspektive.

No, ovaj video donosi dimenziju više i lijepo je pogledati crkvu iz tzv. ptičje perspektive. Današnje tehnologije stvaraju nove horizonte i sve češće imamo prigodu vidjeti fotografije i video materijale kakvi su do skora dolazili samo iz jačih produkcijskih kuća. Dronovi sve više ulaze u široku upotrebu i nadati je se da ćemo ovakvih uradaka imati sve više i više.

Pozivamo vlasnike dronova iz Domaljevca da naprave sličan video uradak za svoju župnu crkvu (i za naselje općenito). Rado ćemo ga postaviti i na našoj web stranici.

domaljevac-samac.com

- Postavite ovdje svoj oglas -

Učitavanje...