domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

Sakrament sv. Krizme primilo 35 krizmanika u župi u Orašju i 25 u župi Domaljevac

Krizma u Domaljevcu i Orašju

0 1.211

Primanjem sakramenta Svete Potvrde, na misnim svečanostima u subotu, kršćansku punoljetnost potvrdilo je 35 krizmanika u župi Blaženog Alojzija Stepinca u Orašju i 25 krizmanika u župi Sv. Ane u Domaljevcu. Pečat dara Duha Svetoga udijelio je nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije, mons. Tomo Vukšić, a svete mise u Orašju i Domaljevcu prikazao je za krizmanike, njihove obitelji i sve vjernike koji su ih pratili i doveli do čina svete Potvrde.

- Postavite ovdje svoj oglas -

U riječima ohrabrenja, na svetoj misi u Orašju, nadbiskup je poručio kako je vjeronauk mnogo više vjera, nego li nauk, mnogo više poniznost, nego društveni dojam, mnogo više skromnost, nego rasipnost i osobito mnogo više poslušnost Bogu u vjeri. Svetu misu predvodio je u koncelebraciji s još šestoricom braće svećenika, predvođenih Dekanom šamačkog dekanata fra Antom Pušeljićem, a misno slavlje pjesmom i glazbom uveličali su članovi župnog zbora mladih.

U ime krizmanika, kumova, roditelja i svih vjernika župe Bl.Alojzija Stepinca u Orašju, tople i prigodne riječi kršćanske dobrodošlice uputio je župnik fra Bono Kovačević, te naglasio kako je tijekom vjeronauka, krizmanike podučavao za njihov budući vjernički život i putem Božjih riječi približio vjeru na jednostavan način, uvjeren da su pale na plodno tlo. Krizmanica Laura Oršolić poručila je kako mladi oraške župe s velikom radošću i pouzdanjem u Boga primaju Božju milost i naklonost, a Krizma je za njih konačna potvrda njihova samostalnog hoda u vjeri, te u znak dobrodošlice i zahvalnosti, nadbiskupu uručila živu orhideju.

U svojoj propovijedi nadbiskup Tomo Vukšić povezao je prispodobu o sirotoj udovici s današnjim činom darivanja krizmanika, te im poručio da se ugledaju na sirotu udovicu iz svetog Evanđelja koja je dala dva novčića. -Znajte da kod Isusa, najmanje može biti najvrjednije, jer kod njega nije važno koliko, nego je važnije kako. Stoga vam poručujem da je najvažnije vjerovati u ono što je sadržaj kršćanske vjere i u svom životu ostvarivati i prakticirati vjeru, poručio je u propovijedi mons. Vukšić.

Sastavni dio ljudske komunikacije bio je i završni čin misnog slavlja u kojem su krizmanici blizanci Lana i Patrik Knežević zahvalili nadbiskupu mons. Tomi Vukšiću na poticajnim riječima i porukama koje je s oltara crkve u Orašju uputio vjerničkom puku, sa željom da ovaj svečani čin doprinese jačanju vjere kod mladih. Skupa s njima pristupili su i njihovi roditelji Kristina i Luka, te u ime svih roditelja krizmanika, nadbiskupu uručili prigodne plodove posavske ravnice.

Izvor: radioorasje.com

- Postavite ovdje svoj oglas -

Učitavanje...