domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

U Prudu održana promocija knjige Mare Barukčić

Odlična posjećenost

0 492

- Postavite ovdje svoj oglas -

U utorak 30. listopada 2023. godine Prud je bio središte kulturnog događaja u Posavini. Tog dana u prostorijama mjesnog doma održana je promocija knjige domaće autorice Mare Barukčić. Riječ je o Marinom autorskom prvijencu, zbirci pjesama, koji nosi naziv „Lutke, vuci i unuci“.

Autorica knjige “Lutke, vuci i unuci”, Mara Barukčić

Prostorija mjesnog doma bila je premalena. Tražila se stolica više, jer brojni posjetitelji pohrlili su u utorak na predstavljanje Marine knjige. Događaj je pobudio interesiranje ne samo Pruđana, nego su se na promociji mogla vidjeti lica iz Marinog rodnog Hasića, ali i iz Domaljevca, Bosanskog Šamca, Grebnica, Oštre Luke, Garevca, Odžaka, Sarajeva, Zagreba, a vjerojatno iz još nekih posavskih mjesta jer bilo je teško detektirati sve posjetitelje.

Zbirka pjesama „Lutke, vuci i unuci“ je prvenstveno zbirka pjesama za djecu što se iz naslova knjige moglo i naslutiti. Tvrdi uvez u A5 formatu na 76 stranica sadrži 32 pomno odabrane pjesme iz autoričinog stvaralačkog opusa. Knjiga je izdana i tiskana u tiskarsko-izdavačkoj kući Planjax iz Tešnja. Pogovor za knjigu napisao je Ivo Kobaš koji potpisuje i lekturu knjige. Pripremu knjige za tisak radio je Perica Dujmenović.

Mara kao autorica pjesma ujedno je i autorica brojnih crteža kojima knjiga obiluje. Svaki crtež oslikava temu pjesme uz koju se nalazi. Autorica je ovim grafikama pokazala i svoje likovno umijeće.

Moderator promocije je  bio Jakica Lušo kojeg javnost zna kao prvo lice Posavske televizije. Dok su promotori bili Ešref Zaimbegović iz Šamca i Perica Dujmenović iz Bazika. O knjizi je govorila i Marina učiteljica Đurđina Bosić koja je na promociju doputovala čak iz Sombora.

Prigodu da se okupljenima obrate imali su i svi autori knjiga, pisci i pjesnici, koji su se tu večer našli na promociji u Prudu, što su oni na prigodan način i učinili. A bio ih je veći broj.

Na kraju se okupljenima obratila i sama autorica knjige gdje se prigodnim riječima zahvalila svima koji su pomogli u nastajanju knjige, ali i svima prisutnima koji su došli na promociju.

Nakon službenog dijela promocije Mara je upriličila raznovrsno osvježenje i okrepu za sve prisutne koji su se počastili i uz razgovor nastavili druženje.

Ovu kulturnu manifestaciju medijski je propratila televizija Sava koja je posvjedočila još jednom iznimnom kulturnom događaju u Posavini kakvih je na zadovoljstvo ljubitelja knjige u zadnje vrijeme sve više i više.

Sa promocije knige Mare Barukčić u Prudu.

Fotografije: Vlado Domazet

Za domaljevac-samac.com Perica Dujmenović

- Postavite ovdje svoj oglas -

Učitavanje...