domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

U Domaljevcu predstavljanje čak 3 nove knjige

Još jedna promocija

0 1.269

U petak, 11.06.2021. godine s početkom u 17,00 sati očekuje nas još jedna kulturni događaj na području naše Općine.

- Postavite ovdje svoj oglas -

U petak ćemo svjedočiti promociji čak tri knjige. U prostorijama Hrvatskog kulturnog centra u Domaljevcu Domaljevčanin ili kako se kod nas radije kaže Domlječanin, Đuro Kesić Pole promovira svoju prvu zbirku poezije. Znamo Poleta kao nekoga tko je objavljivao razne publikacije od kojih svakako treba istaknuti njegovo kapitalno djelo “Leksikon domlječkih riječi, izraza i primenki”.

Međutim, Pole će nas ovaj put iznenaditi nečim novim. Knjigom koja će mnogima biti jedno iznenađenje budući da nismo očekivali Poleta u pjesničkim vodama.

Ma što tko mislio o Poletu kao pjesniku, on je skupio dovoljno hrabrosti, napisao je nekoliko desetina pjesama i sve ih ukoričio u jednu lijepu knjigu.

Ono po čemu će njegove pjesme ostati upamćene, ali biti i prepoznatljive svakako je negov stil pisanja, odnosno njegova odluka da objavi zbirku pjesama u inačici lokalnog domlječkog govora. Doslovno svaka pjesma u sebi ima po neki domlječki izraz. Otuda i sam naziv knjige “Njekad njako”. Baš onako kako bi se po domlječki reklo.

Više o Poletovoj knjizi nećemo ovdje. Nešto ćemo ostaviti i za sam dan promocije.

Promotivni letak koji najavljuje promociju knjiga u Domaljevcu.

Drugi autor koji će se predstaviti domaljevačkoj publici je, već proslavljeni, posavski pjesnik Stjepan Đurčević Stipa iz Oštre Luke koji će nam u petak predstaviti svoje dvije zbirke pjesama. Stipina sedma zbirka pjesama “Pjesme od srca” koja je izašla iz tiska još prošle godine službeno nije predstavljena javnosti. Razlog su epidemiološke mjere i zabrane okupljanja koje nisu omogućile javne skupove pa tako autor nije mogao upriličiti ni javno predstavljanje knjige. Ali eto u petak će biti prigoda da se knjiga konačno predstavi javnosti.

U međuvremenu Stipa je napisao još jednu zbirku pjesama, Osmu po redu, koja nosi naziv “U prostoru praznine”. Najnovija zbirka pjesama upravo je izašla iz tiska te će i ona biti predstavljena javnosti u petak.

Vrijedno je napomenuti da će ovaj kulturni događaj biti popraćen s nekoliko glazbenih numera prigodnog karaktera čime će se dodatno začiniti jedno veče kulture u Domaljevcu.

Pozivamo sve ljubitelje knjige, pisane riječi i napose poezije da iz prve ruke poprate ovaj događaj. Dvorana HKC-a ima dovoljno mjesta, svi ljubitelji knjige i poezije doći će na svoje.

Nemamo u Domaljevcu svaki dan prigodu sudjelovati promociji nekog književnog djela. U petak 11. lipnja imat ćemo privilegiju upoznati se sa čak tri zbirke poezije. Bit će to događaj koji se ne propušta.

Perica DUJMENOVIĆ za domaljevac-samac.com

- Postavite ovdje svoj oglas -

Učitavanje...