domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

Veliki uspjeh odbojkaša iz Domaljevca

HOK Domaljevac osvajač KUP-a FBiH

0 1.506

Odbojkaški klub iz Domaljevca osvajač je odbojkaškog KUP-a Federacije BiH za muškarce. U pondjeljak 23. studenog 2020. godine u sarajevskoj Skenderiji sa uvjerljivih 3:0 odbojkaši iz Domaljevca savladali su ekipu OK Bosne iz Sarajeva.

- Postavite ovdje svoj oglas -

U finalnom srazu sa ekipom iz Sarajeva rezultatski pobjeda je djelovala vrlo uvjerljivo 3:0 (25:19, 25:22, 25:18). Ekipa OK Bosne samo je donekle zaprijetila u drugom setu kojeg su iskusniji odbojkaši iz Domaljevca riješili u svoju korist. U prvom i trećem setu, rezultatski, momčad iz Sarajeva izgledala je više nego neuvjerljivo.

Zbog pandemije koronavirusa susret je odigran bez gledatelja.

Iz OK Bosna nisu krili razočarenje: u klubu smo razočarani, očekivali smo više, ali sa našom mladom ekipom moramo imati strpljenja. Još je mnogo utakmica ispred nas, a iz ovog poraza moramo izvući pouke, prokomentiran je poraz OK Bosne u finalu odbojkaškog KUP-a FBiH.

S druge strane igrači, trener, uprava kluba pobjedničke momčadi, navijači, ali i svi stanovnici Domaljevca i Posavine ne kriju oduševljenje osvajanjem ove titule.

To je značajna pobjeda ne samo za domaljevački sport nego i za sport Županije Posavske. Ne osvajaju se trofeji svaki dan, a predan rad i upornost svih sudionika koji čine HOK Domaljevac pokazali su i ovaj put da se uz ozbiljan i predan pristup može postići jako puno.

Ovom lijepom pričom za odbojkaše iz Domaljevca ne završava se priča oko KUP natjecanja. Slijedi polufinale odbojkaškog KUP-a Bosne i Hecegovine, a potom, nadamo se, i finale KUP-a BiH.

OK MLadost iz Brčkog pobjednik KUP-a Republike Srpske

Istim rezultatom 3:0 (25:16,25:19,25:22) OK Mladost iz Brčkog u finalu odbojkaškog kupa Republike Srpske savladala je OK Ljubinje Bankom.

Tako da će u polufinalu odbojkaškog kupa BiH snage odmjeriti OK Ljubinje Bankom i HOK Domaljevac te kao drugi polufinalni par sastat će se  OK Bosna Sarajevo i OK Mladost Brčko.

Odbojkaši iz Ljubinja i Sarajeva bit će domaćini prvih polufinalnih susreta dok se revanši igraju u Domaljevcu i Brčkom.

Prema Propozicijama OS BiH o odigravanje KUP natjecanja pobjednici polufinalnog sraza igrat će finalni meč za pobjednika odbojkaškog KUP-a Bosne i Hercegovine.

Napomena:

Odbojkaški savez BiH zadržava pravo promjene propozicija natjecanja u KUP-u BiH uslijed mogućeg pogoršanja stanje izazvanog pandemijom koronavirusa.

domaljevac-samac.com

- Postavite ovdje svoj oglas -

Učitavanje...