domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

Prilika za srednjoškolce i studente koji se bave fotografijom

Fotokonkurs pod temom “Tradicija moga kraja“

0 1.201

Asocijacija studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta treću godinu za redom raspisuje fotokonkurs, namijenjen srednjoškolcima i studentima iz cijele Bosne i Hercegovine.

- Postavite ovdje svoj oglas -

U vremenu demografskih promjena i migracija stanovništva u urbane sredine naša sela ostaju prazna, a tradicija i običaji se zaboravljaju. Upravo su mladi ljudi najviše pogođeni tom pojavom, a kulturna baština, običaji i tradicija se čuvaju upravo prenošenjem na mlađe generacije. Zbog svega navedenog tema ovogodišnjeg fotokonkursa upravo u fokusu ima tradiciju Bosne i Hercegovine i svih naroda koji u njoj žive.

Posebno nam je značajan život na selu, aktivnosti, predmeti i alati kao i običaji kojima je obilježen jedan uobičajen dan seoskog stanovništva.

Potaknuti navedenim, studenti Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu raspisuju fotokonkurs pod temom “Tradicija moga kraja“, čije značenje može biti pretočeno u fotografske amaterske prikaze, prilikom čega srednjoškolci i studenti imaju mogućnost ispoljavanja vlastitih kreativnih prikaza narodnih običaja i tradicije.

Naravno, kreativnost smo spremni i nagraditi, pa smo za autore najboljih fotografija pripremili i prigodne nagrade.

Više o natječaju možete vidjeti OVDJE

- Postavite ovdje svoj oglas -

Učitavanje...