domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

29. obljetnica 104. HVO brigade

Posavske kobre obilježavaju 29. rođendan

0 1.689

Koordinacija braniteljskih udruga iz Domovinskog rata objavila je protokol obilježavanja 29. obljetnice 104. bosanskošamačke HVO brigade.

- Postavite ovdje svoj oglas -

Program obilježavanje 29. obljetnice u skladu je sa već viđenim programima obilježavanja obljetnice brigade kakve smo imali i ranijih godina. 17. travanj (subota) predviđen je kao središnji dio programa obilježavanja utemeljenja 104. brigade Hrvatskog vijeća obrane.

Počet će se sa sv. misom u 11, sati u crkvi sv. Ane u Domaljevcu nakon koje je predviđen mimohod počasnog postroja zapovjednika i branitelja brigade koji će se kretati od mjesne crkve do središnjeg spomen obilježja na domaljevačkom trgu.

Kao i uvijek uslijedit će polaganje vijenaca i molitva opijela za poginule pripadnike 104. HVO brigade nakon čega protokol predviđa održavanje Svečane akademije u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Domaljevcu.

Na kraju programa za subotu bit će priređen domjenak za sve sudionike obilježavanja obljetnice.

Drugi dana (nedjelja) rezerviran je za polaganje vijenaca na spomen obilježjima u Baziku i Grebnicama gdje će se u 11 sati u crkvi sv. Jakova Markijskog služiti misa za poginule branitelje 104. brigade.  Nakon mise predviđeni je polaganje vijenaca na grobljima u Novom Selu, Hrvatskoj Tišini i Hasiću. Također, misa za poginule branitelje služit će se u kapeli u Gornjem Hasiću.

I konačno u ponedjeljak, treći dan po protokolu obilježavanja obljetnice 104. HVO brigade predviđeno je polaganje vijenaca na spomen obilježje u Orašju, te također i na gradskom mezarju u Orašju.

 

- Postavite ovdje svoj oglas -

Učitavanje...