domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

Opljačkan Dnevni centar djece s posebnim potrebama

Otuđena vrijedna tehnička roba

0 2.754

Izvršena je pljačka prostorija Dnevnog centar Angelus iz Domaljevca. Dnevni centar koji se nalazi na lokaciji nekadašnje škole u Grebnicama koriste djeca s posebnim potrebama s područja općina Domaljevac-Šamac i Orašje.

- Postavite ovdje svoj oglas -

Sredinom prošlog tjedna skupina još neutvrđenih počinitelja provalila je u prostorije Dnevnog centra udruge Angelus iz Domaljevca.

Tom prigodom načinjena je materijalna šteta na objektu i inventaru te je otuđena velika količina, mahom, tehničke opreme.

Preliminarna procjena vrijednosti ukupne štete iznosi oko 12.000 KM.

Roditelji djece korisnika centra su zgroženi zbog ovakvog bestijalnog čina pljačke imovine koju su koristila njihova djeca i osoblje u Dnevnom centru.

Nepojmljivo da se netko drznuo uzimati od djece s poteškoćama u razvoju. Od djece čiji roditelji na jedvite jade pokušavaju osigurati minimalne uvjete za rad s djecom. Kakav to treba biti karakter da bi se pljačkala djeca koja u životu nisu spoznala ništa drugo osim invalidskih kolica. Zaista strašno, komentiraju u nevjerici roditelji djece s posebnim potrebama iz Udruge Angelus.

Nakon uočene provale izvještena je policija i na teren su izašli djelatnici kriminalističkog odjela MUPA-a. Izvršen je uviđaj, uzeti su otisci i obrađeni su ostali tragovi pljačke.

Iz udruge Angelus se nadaju kako će istraga policije uroditi plodom i da će počinitelji biti otkriveni.

Ovim činom otuđenja imovine bitno je ugrožen proces provedbe terapija s djecom. Iz udruge su istaknuli kako očekuju pomoć Općine Domaljevac-Šamac i Vlade Županje Posavske kako bi se sanirala pričinjena šteta i kako bi djeca mogla nastaviti sa svojim programima vježbi koje su kontinuirano provode u Dnevnom centru Angelus.

Ovo nije prvi slučaj krađe i oštećenja imovine Udruge Angelus. Još u travnju ove godine, također nepoznate osobe su udruzi načinile štetu oštećenjem vanjskih jedinica klima uređaja postavljenih na zgradi centra. I taj slučaj je prijavljen policiji, ali počinitelj nije otkriven ni do dan danas.

Inače dvorište nekadašnje škole u Grebnicam je okupljalište velikog broja raznih osoba. Djece, omladine, ali i raznih posjetitelja koji tijekom cijele noći zalaze u krug Dnevnog centra, borave u njemu određeno vrijeme i neovlašteno se zadržavaju na području dvorišta Dnevnog centra. Policija navodno često obilazi ovu lokaciju, ali očito bez svrhe i postignutih rezultata. Vrzmanja znanih i neznanih osoba mogla su samo rezultirati jednim ovakvim razbojništvom.

Iz Udruge Angelus pozivaju sve koji bi mogli dati kakvu korisnu informaciju i time pomoći oko rasvjetljavanja ovog nemilog događaja.

Svaka informacija može biti od velike važnosti. Iste informacije građani mogu dostaviti izravno policiji ili na e-mail adresu udruge udruga@angelus.ba

Također, udruga poziva sve dobročinitelje koji su u mogućnosti da svojim donacijama pomognu udruzi nadoknaditi pričinjenu materijalnu štetu ili na bilo koji način mogu pomoći uspostavi stabilnih uvjeta za rad udruge.

Udruga Angelus prikuplja informacije i u narednim danima će izvijesti javnost o svim okolnostima i indicijama vezanim za pljačku njihovog Dnevnog centra. Informacije će biti objavljene na službenoj web stranici udruge, na Facebook profilu Udruge i na lokalnim portalima i drugim medijima koje budu smatrali za shodnim podijeliti vijesti o pljački djece s posebnim potrebama.

 

 

- Postavite ovdje svoj oglas -

Učitavanje...