domaljevac-šamac.com
Portal za općinu Domaljevac-Šamac

“AGRObjektiv 2022”: Raspisan foto natječaj za srednjoškolce i studente

Nagrade za najbolje radove

0 994

Studenti Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu raspisuju fotokonkurs pod temom “Zlatna jesen“, čije značenje može biti pretočeno u fotografske amaterske prikaze, prilikom čega srednjoškolci i studenti imaju mogućnost ispoljavanja vlastitih kreativnih prikaza narodnih običaja i tradicije.

- Postavite ovdje svoj oglas -

U okviru projekta “AGRObjektiv 2022“, koji sufinancira Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Asocijacija studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, kao i prethodnih godina raspisuje nagradni fotokonkurs za srednjoškolce i studente iz cijele Bosne i
Hercegovine.
Cilj projekta je razvoj svijesti o značaju poljoprivrede i proizvodnje hrane, promocija bosanskohercegovačkog sela i agrara, ali i popularizacija fotografije i umjetnosti među mladima. Tema ovogodišnjeg konkursa je „ZLATNA JESEN“, a autori zadržavaju slobodu artističke ekspresije u okviru ponuđene teme.

Fotografije će biti objavljene na Facebook stranici ASPPF i ocjenjivat će se po osnovu dva kriterija; po principu najvećeg broja reakcija na fotografiju bira se 15 fotografija koje ulaze u uži krug izbora, a potom stručni žiri bira najkvalitetnije tri fotografije koje će biti i nagrađene.

Nakon završetka izbora nagrađenih fotografija, sve fotografije će se naći na izložbi, koja će se odvijati početkom siječnja 2023. godine.

Prilikom otvaranja izložbe autori, tri najbolje fotografije, će biti nagrađeni. Lokacija izložbe bit će naknadno objavljena na FB stranici Asocijacije studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta.

UVJETI:
– Autori moraju biti upisani u srednju školu ili na neki od fakulteta/visokih škola u Bosni i Hercegovini, bilo koje godine i statusa. Organizator zadržava pravo da traži odgovarajuće potvrde na uvid.
– Fotografije moraju biti autorsko djelo kandidata koji istu prijavljuje, a organizator ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih fotografija na konkursu od strane učesnika ili trećih lica.
– Svaki autor može poslati maksimalno jednu fotografiju.
– Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke ili potpise.
– Autori se slanjem fotografije odriču autorskog prava na fotografiju u korist organizatora, a isti ih može koristiti u svrhu štampanja i objavljivanja u printanim ili elektronskim medijima, u promomaterijalima i drugim programskim aktivnostima, bez isplate dodatne naknade.
– Pravo prijave na konkurs nemaju članovi žirija koji će vršiti selekciju fotografija pristiglih na konkurs.

TEHNIČKI DETALJI:
– Fotografije moraju biti snimljene fotoaparatom ili mobilnim telefonom u prihvatljivoj rezoluciji.
– Autori svoje fotografije šalju uz prijavu putem google forme dostupne na Facebook stranici ASPPF (link).
– Fotografije moraju biti u digitalnom formatu (JPG ili JPEG), ne veće od 10 MB.
– Prilikom prijave autori su dužni navesti svoje ime i prezime, godinu rođenja, prebivalište, školu/fakultet koji pohađaju, kontakt mail i broj telefona i uređaj kojim je fotografija snimljena (marka i model aparata/telefona).

Prijavom na konkurs, odnosno slanjem fotografija, autori prihvataju sve uslove i zahtjeve konkursa i izjavljuju da su fotografije njihove te da ne krše zakon i autorska prava druge osobe. Ukoliko se na fotografiji nalazi maloljetno lice autor fotografije potvrđuje da su roditelji/staratelji dali saglasnost, te da se fotografija može koristiti u skladu sa navedenim pravilima. Kontakt podaci prijavljenih kandidata se prikupljaju isključivo radi identifikacije i mogućnosti kontaktiranja istih radi realizacije projekta.
Organizator zadržava pravo da prihvati ili ne prihvati radove, odnosno prijave za koje smatra da ne odgovaraju temi postavljenog konkursa, za koje se smatra da nisu autorsko djelo prijavljenih učesnika, koje tehnički ne zadovoljavaju kriterije ili sadrže neprikladan sadržaj.
– Konkurs ostaje otvoren za prijave od dana objavljivanja do 16.12.2022. godine u 23:59.
– Fotografije će biti objavljene 20.12.2022. godine u 12:00 na Facebook stranici ASPPF u jedinstvenom albumu, a učesnici će ih moći dijeliti. Ocjenjivanje za pojedinačne fotografije će se obaviti po principu najvećeg broja reakcija (lajkova).
– Finalno brojanje reakcija će se izvršiti u 12:00, 27.12.2022. godine (7 dana nakon objave), a 15 fotografija odabranih na taj način ulaze u uži krug izbora.
– Fotografije koje su ušle u uži krug izbora potom ocjenjuje tročlani žiri, koji donosi konačnu ocjenu.
– Biraju se tri najbolje ocjenjene fotografije, a autori istih će biti nagrađeni.
– Objava pobjednika fotokonkursa je u 12:00, 30.12.2022. godine.

NAGRADE SU OSIGURANE:

1. MJESTO – pametni sat Xiaomi Amazfit GTS3
2. MJESTO – slušalice Xiaomi Mi True Wirelles 2 Pro
3. MJESTO – zvučnik Xiaomi Mi BT 16W

Pozovite kolege, prijatelje, poznanike, učenike i studente da se prijave na konkurs i osvoje vrijedne nagrade. Tok realizacije projekta pratite putem društvenih platformi Asocijacije studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta (Facebook i Instagram), zapratite nas.
Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati Asocijaciju studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta:
Mail: asocijacija@ppf.unsa.ba,
Facebook messenger (https://www.facebook.com/ASPPF/),
Instagram (https://www.instagram.com/asppf_official/).

- Postavite ovdje svoj oglas -

Učitavanje...