Veliki kulturni dan u Grebnicama

Promocija čak tri knjige

Tri knjige i tri autora. Grebničani Ivo Kobaš, Ištvan Ivanović i Slavko Mićić ovog proljeća i ljeta su objavili svoje knjige. Slavko je objavio svoju zbirku poezije pod nazivom “Mostovi snova”.

Ištvanova knjiga nosi naslov “Lesi u dijaspori” i sadrži Ištvanove tekstove koje je Ištvan pisao u vremenu od 2006. – 2021. godine i objavljivao ih na raznim Internet portalima. U knjizi se nalazi i nekoliko njegovih do sada neobjavljenih tekstova.

Sličnog sadržaja je i Ivina knjiga koja nosi naslov “Nešto razmišljam”. Dakako, riječ je o Ivinim tekstovima koje je on objavljivao na Internet portalu www.logicno.com.

Sve tri knjige izdane su u Izdavačko-štamparskoj kući Planjax Komerc d.o.o. iz Tešnja.

U ovom članku nećemo govoriti o više detalja iz ovih knjiga, nego ćemo pozvati ljubitelje knjige da posjete sam događaj promocije knjiga i iz prve ruke saznaju što se konkretno u knjigama nalazi i o čemu autori pišu.

Predstavljane sve tri knjige upriličeno je Omladinskom domu u Grebnicama, dana 23. srpnja 2022. godine (subota). Početak promocije predviđen je za 19,00 sati.

O knjigama će govoriti direktor i vlasnik izdavačke kuće Doc. dr. Bajruzin Hajro Planjac i autori ovih knjiga.

Očekuje se velika posjećenost budući da se radi o autorima iz Grebnica, a kako je riječ o čak tri knjige vjerujemo da će interesiranje Grebničana, ali i svih drugih iz okolnih mjesta pa i šire, biti veliko.

Da bi ovaj kulturni događaj dobio još više na značaju organizatori su planirali pripremiti izložbe likovnih i ručnih radova Ive Pejića, Slavka Mićića, Ive Mijić-Švabe i Nikole Žarića koji su svi odreda također Grebničani.

Vidimo Grebnice se imaju čime pohvaliti i na tomu im treba samo čestitati.

Ovo je nesvakidašnji kulturni događaj i svakako treba iskoristiti priliku i posjetiti ove najavljene prezentacije.

Ovomu svemu treba još dodati da je u Grebnicama nešto ranije ovog proljeća izdana još jedna knjiga. Riječ je o 3. zbirci pjesma Jose Špionjaka. Također Grebničanina koji živi i radi u Njemačkoj.

Sportskim žargonom moglo bi se reći Grebničani protiv svih ostalih za sada vode sa 4:0

Budući da ima najava za još neke naslove očekuje se, ako ništa, smanjenje ovog rezultata. No o tom potom.

 

Perica DUJMENOVIĆ | domaljevac-samac.com

GrebniceknjigeKulturapromocija
Komentari (0)
Dodaj komentar