Juniori HOK Domaljevca državni prvaci u odbojci

Državno finale bila je repriza federalnog u kojem su Domaljevac i Gradina Herceg pokazali svu raskoš i kvalitetu igre na zadovoljstvo ljubitelja odbojke. Gradina je ušla u igru bez respekta iskoristivši sitne pogreške domaćina i dobila prvi set 25:23. Naredna tri seta domaljevčani su, nošeni podrškom svojih najvjernijih navijača, napravili veliki preokret ( 25:22, 25:22 i 25:19) i pokazali da su za klasu ispred svojih suparnika. U furioznom naletu ujedinili su kvalitetu, snagu, zrelost i lucidnost u igri i na kraju zasluženo se okitili zlatnim odličjima.
Zvuči gotovo nevjerojatno da startnu postavu čine sve igrači iz Domaljevca, s Patrikom Brkićem iz Bazika, a nekolicina ovih igrača istovremeno je nastupala u tri selekcije, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj i upravo je njihova najveća snaga u višegodišnjem kontinuitetu ozbiljnog i stručnog rada, što je potvrdio i kapetan Domaljevca Ivo Ivić koji je ponovno bio na visokoj razini i proglašen najboljim igračem završnog turnira i dodao kako je počašćen pozivom selektora Edina Bakovića u reprezentaciju BiH.

Euforija velikog slavlja igrača preselila se i na članove rukovodstva kluba. Stjepan Piljić je dugo uz ove mladiće još kao tajnik kluba dok je obnašao funkciju ravnatelja osnovne škole, a i danas je srcem uz klub koji pronosi slavu općine Domaljevac Šamac, na čijem je čelu trenutno. -Svaka ozbiljna ekipa svoju budućnost gradi na radu s omladinskim selekcijama i razvoju perspektivnih igrača do njihova sazrijevanja. Oni su naš sportski i svaki drugi ponos, istaknuo je načelnik Stjepan Piljić.
Isto razmišlja i Vlado Blažanović predsjednik HOK Domaljevac, te naglašava da je s puno emocija doživio kraj utakmice.-Dečki su me fascinirali, ostavili su srce na terenu i pokazali da se vrijedi boriti za svoj klub. Naš uspjeh je tim veći ako znamo da smo mala sredina, djeca nam odlaze iz škola i klubova i nemamo mogućnosti selektirati igrače. Trener Zlatko je istinski fenomen, živi 24 sata za klub i ovo je njegov životni uspjeh, naglasio je Blažanović.

Zlatna odličja pobjednicima je uručio Đuro Topić, predsjednik Vlade ŽP. Odličja za drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu uručili su Stjepan Piljić načelnik općine Domaljevac Šamac i Vlado Blažanović predsjednik HOK Domaljevac. Alija Fatić predsjednik OS BiH predao je pobjednički pokal kapetanu Ivi Iviću nakon čega je uslijedilo veliko slavlje domaćina. U polufinalnim susretima domaljevčani su s 3:0 nadigrali bijeljinskog Radnika, dok ekipa Ljubinja nije opravdala ulogu favorita, pa je momčad iz Srebrenika uz podršku svojih navijača pobjedom 3:1 izborila plasman u finale. U borbi za treće mjesto Radnik je svladao Ljubinje s 3:1.

Izvor: domaljevac.ba

DomaljevacOdbojkaSport
Komentari (0)
Dodaj komentar